Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України

, опубліковано 24 квітня 2020 о 16:30

Минулого року, 28 серпня, на нову Державну податкову службу було покладено виконання функцій з адміністрування податків. З того часу податкова пройшла непростий шлях трансформації, але з першого місяця роботи наша команда показала разючі зміни у підходах до адміністрування та надання сервісів платникам. Ці зміни принесли швидкі та значущі для держави результати.

У 2019 році Державною податковою службою вперше з 2011 року забезпечено виконання (на 100,8%) індикативних показників Міністерства фінансів. До бюджету додатково забезпечено надходження в розмірі 3,8 млрд гривень. До загального фонду державного бюджету надійшло 457,3 млрд грн, що на 17,1%, або на 66,7 млрд грн перевищує результат 2018 року. Це сталося в умовах падіння промислового виробництва та зміцнення обмінного курсу гривні.

Незважаючи на наростання кризових явищ у І кварталі 2020 року та введення карантину у другій половині березня, ДПС продовжила ефективно виконувати свої обов’язки перед державою. Попри уповільнення економіки у січні-березні до загального фонду державного бюджету надійшло 110,8 млрд грн, що на 14,3 млрд грн, або на 14,9% більше, ніж у 2019 році.

Історичний прогрес у ліквідації схем з ПДВ та детінізації обігу підакцизних товарів відобразився у зростанні надходжень до бюджету:

- ПДВ (сальдо) +10,1 млрд грн, або +63,8%;

- акцизний податок +2 млрд грн, або +19,0%.

Ці цифри свідчать про те, що ДПС виконує свої функції якісно, як ніколи, а проведена робота з реформування служби вже дала результат.

Команда Державної податкової служби сподівається на відкрите та прозоре розслідування і висловлює впевненість, що висновки Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради підтвердять наявність позитивних змін у сфері адміністрування податків та правильність обраного курсу на створення сучасного податкового органу, що відповідатиме найкращим світовим стандартам.