Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працівники Державної податкової служби України та Міністерства фінансів України взяли участь у практичному семінарі

, опубліковано 30 липня 2020 о 09:40

Працівники Державної податкової служби у складі робочої групи Міністерства фінансів України  взяли участь у триденному практичному семінарі в онлайн форматі на тему «Звітування у розрізі країн (Country-by-CountryReporting). Обговорення «Дорожньої мапи» для впровадження Автоматичного обміну інформацією (AEOI). Процедура взаємного узгодження (МАР) та її застосування в Україні. Спільні перевірки. Процедури попереднього узгодження (АРА)».

Зазначений захід був організований проєктом «Ефективне управління державними фінансами III», що реалізується Deutsche Gesellschaftfür Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Уряду Німеччини, на прохання Міністерства фінансів та ДПС.

Німецькі експерти-практики у сфері податкового звітування між країнами, автоматичного обміну інформацією, процедур взаємного узгодження та ТЦУ пані Ольга Ассебург-Вітфельдт, пан Арно Нойманні, пан Александер Ляйпольд з Федерального центрального податкового відомства (м.Бонн)  презентували міжнародний досвід (ОЕСР, ЄС) та досвід Німеччини українським колегам.

Особливий інтерес українських фахівців викликали питання правових положень і законодавства,  захисту даних та ІТ-безпеки, спеціалізованих процедур на прикладі Німеччини в контексті звітування між країнами (Country-by-CountryReporting), а також процедур взаємного узгодження, процедур попереднього узгодження, спільних аудитів та їх застосування в Україні.

Все це дозволило представникам Міністерства фінансів та ДПС набути додатковий досвід з подальшої імплементації плану BEPS, ознайомитись з відповідними прикладами Німеччини та ОЕСР, а також обговорити проблемні питання, які виникають в процесі їх діяльності. Отримані знання фахівці зможуть використовувати в своїй подальшій роботі при розробці відповідних планів-дій, податкової політики та при адмініструванні в вище згаданих сферах.