Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Викрито схему з ПДВ, яка коштувала державі більше 9 млн гривень

, опубліковано 13 жовтня 2020 о 10:02

Податківцями у Вінницькій області встановлено факт проведення операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом. 

Порушення було виявлено під час відпрацювання податкової інформації щодо суб’єкта господарської діяльності реального сектору економіки.

Як з’ясували фахівці підрозділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС у Вінницькій області, посадові особи суб’єкта господарювання використовували підроблені документи, зокрема, податкові накладні, які оформлені та зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних. При цьому постачальниками не було підтверджено факт здійснення господарської операції. Це свідчить про фактичну відсутність реальності здійснення господарських операцій між зазначеними контрагентами.

Такі дії були спрямовані на ухилення від сплати (мінімізацію) власних податкових зобов’язань, а також надання можливості «вигодонабувачу» необґрунтовано сформувати податковий кредит з податку на додану вартість.

Внаслідок використання вказаної схеми збитки державі можуть становити більше 9 млн гривень.

Матеріали дослідження передано до правоохоронних органів для прийняття рішення в порядку ст. 214 КПКУ.