Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Викрито схему незаконного експорту товарів на суму понад 22 млн гривень

, опубліковано 26 жовтня 2020 о 17:02

Податківцями спільно з ГУ ДФС у Запорізькій області під час відпрацювання податкової інформації  викрито схему незаконного експорту товарів широкого вжитку до країн СНД та Євросоюзу. 

За результатами проведених заходів Управлінням  боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Запорізькій області виявлені підприємства – експортери, в реєстраційні документи яких внесені завідомо неправдиві відомості. Для мінімізації податкового навантаження документи підприємств використовувались для здійснення експорту товарів, походження яких невідомо.

Під час обшуків за місцем здійснення шахрайської діяльності підприємств вилучено фінансові документи, банківські картки та печатки, що використовувались  для легалізації  експортованого товару та  виведення коштів у «тінь» на суму понад 22 млн гривень. 

За даними матеріалами правоохоронними органами припинено незаконну діяльність СГД та відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ст.205-1 КК України. Наразі тривають слідчі дії.