Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Олексій Любченко: Е-ДПС – одна з найпотужніших складових цифровізації країни

, опубліковано 27 жовтня 2020 о 17:07

Платники податків все більше надають перевагу користуванню електронними сервісами ДПС. Про це повідомив Голова ДПС Олексій Любченко під час спільного брифінгу з Віце-прем’єр-міністром – Міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим.

«Протягом січня-вересня минулого року Центрами обслуговування платників було надано 4,2 млн адміністративних послуг. Цього року за аналогічний період – 3,7 млн. Тобто ми бачимо, що платники починають надавати перевагу електронному спілкуванню з податківцями», - підкреслив Олексій Любченко.

На сьогодні загальна кількість платників податків, які зареєстровані в Україні, становить 3 млн 434 тис. Незважаючи на всі складнощі, які Україна відчуває через COVID, кількість платників податків у цьому році зросла на 60 тис.

«Запроваджена система електронного адміністрування ПДВ – це була перша і головна складова Е-ДПС. Завдяки підвищенню ефективності адміністрування ПДВ бізнес сьогодні відчув зменшення конкуренції з боку тіні. Відповідно звідси й зросла сплата податків. На фоні падіння ВВП маємо третій місяць поспіль зростання обсягів реалізації з ПДВ – тобто доходи реального сектору бізнесу збільшуються», – наголосив Олексій Любченко.

У свою чергу Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров наголосив, що цифровізація – сприяє зменшенню присутності держави в житті людей, що особливо актуально в період пандемії коронавірусу. Тому йде активна робота щодо максимального переведення послуг в електронний формат.

«Для нас дуже важливо відцифрувати послуги для бізнесу. І податкова служба, яка по суті адмініструє всі ці процеси, сьогодні є передова в плані цифровізації. Разом з податковою ми змогли запустити онлайн-послуги для ФОП та ТОВ. На сьогодні в Україні доступна найшвидша реєстрація бізнесу — за 15 хвилин можна відкрити ФОП на порталі Дія, не виходячи з дому. Понад 50 тисяч ФОП у 2020 році вже відкрито онлайн», — повідомив Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.