Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Викрито схему легалізації фізичною особою понад 72 млн гривень злочинних доходів

, опубліковано 30 жовтня 2020 о 11:53

Податківцями спільно з ГУ ДФС у Харківській області при відпрацюванні матеріалів Державної служби фінансового моніторингу України були встановлені факти проведення фізичною особою фінансових операцій з отримання на власні платіжні картки від сторонніх відправників понад 72 млн гривень. Такі операції здійснювалися шляхом поповнення карток готівкою або переводу з інших платіжних карток.

Встановлено, що фізична особа – громадянин України після внесення до ЄДР запису про припинення ним підприємницької діяльності відкрив 10 карткових рахунків. На них у період з 2017 по 2019 роки було зараховано понад 72 млн грн від значної кількості фізичних осіб. При цьому податкові декларації про майновий стан і доходи за 2017 рік, за 2018 рік та за 2019 рік він не надавав, суми доходів, які включаються до загального річного оподатковуваного доходу – не декларував.

Таким чином, фізичною особою - платником податків ймовірно незадекларовано та несплачено податку на доходи фізичних осіб за 2017-2019 роки у сумі 12,9 млн грн за результатами участі у фінансових операціях, що можуть бути пов’язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом.

За вказаними матеріалами слідчим управлінням ГУ ДФС у Харківській області в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 Кримінального Кодексу України.