Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями упереджено розповсюдження схемного податкового кредиту на суму 3,8 млн гривень

, опубліковано 03 листопада 2020 о 10:17

Під час моніторингу реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування виявлено підприємство, яке намагалося здійснити реєстрацію податкових накладних з номенклатурою товарно-матеріальних цінностей, що не відповідає придбаній.

Протягом операційного дня в ЄРПН на адресу суб’єкта господарювання м. Хмельницького зареєстровано 23 податкові накладні з номенклатурою – одяг трикотажний, одяг текстильний, взуття жіноче та чоловіче, кава, чай, цукерки, шоколад, мінеральна вода та ін.

Вказаним суб’єктом підготовлено та направлено на реєстрацію в ЄРПН для платників Львівської та Харківської областей 107 податкових накладних з номенклатурою арматура, пісок, мінеральний порошок та ін. на загальну суму 22,8 млн грн в т.ч. ПДВ – 3,8 млн гривень.  

Фіктивні операції своєчасно виявлені. Того ж дня комісією ГУ ДПС у Хмельницькій області прийнято рішення про включення зазначеного суб’єкта господарювання до переліку ризикових платників податків, що надало можливість зупинити реєстрацію податкових накладних в ЄРПН в повному обсязі.

В результаті упереджено формування «схемного» податкового кредиту на суму 3,8 млн грн для платників Львівської та Харківської областей.