Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Суд підтвердив обґрунтованість дій податкової служби щодо донарахування 2 млн грн підприємливому громадянину

, опубліковано 09 листопада 2020 о 14:05

Рішенням Вінницького апеляційного суду підтверджено правомірність винесених Головним управлінням ДПС у Хмельницькій області повідомлень – рішень за результатами документальної перевірки приватної особи, яка не сплатила до бюджету понад 2 мільйони гривень.

Зазначена особа, не будучи суб’єктом господарювання, здійснювала реалізацію товарів через мережу Internet. При цьому за такого роду комерцію підприємливий громадянин отримував доходи у вигляді грошових переказів на карткові рахунки, відкриті у комерційному банку, без сплати податків.

За результатами перевірки було донараховано понад 2 мільйони гривень, зокрема, податку на доходи фізичних осіб 964 тисячі гривень, військового збору – понад 80 тисяч гривень, єдиного соціального внеску – 292 тисячі гривень, ПДВ на суму 788 тисяч гривень та 680 гривень фінансових санкцій за неподання звітності.

На сьогодні податкові повідомлення – рішення, прийняті за результатами перевірки, набрали законної сили. Податковою службою вживаються заходи зі стягнення заборгованості до бюджету.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»