Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями виявлено схему незаконного експорту сільгосппродукції до країн Європи, Азії та Африки на суму понад 160 млн гривень

, опубліковано 16 листопада 2020 о 09:44

Під час відпрацювання інформації  про зовнішньоекономічну діяльність суб’єктів господарювання податківці встановили факт незаконного експорту ТОВ «А»  сільгосппродукції на суму понад 160 млн гривень протягом квітня-червня 2020 року.

Фахівцями ГУ ДПС у Харківській області було проведено аналіз наявних баз даних та ВМД (вантажно митна декларація), під час якого з’ясувалася відсутність джерела легального походження продукції.  До того ж ТОВ «А» не надано до контролюючого органу податкові декларації з податку на додану вартість за відповідні звітні податкові періоди та не здійснено реєстрацію податкових накладних на продаж товару.

Це свідчило про те, що такі операції можуть бути пов’язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Складені матеріали про операції  ТОВ «А» з незаконного експорту направлені для відпрацювання до правоохоронних органів, якими у подальшому повідомлено про початок досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України. Слідчі дії тривають.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»