Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці викрили привласнення понад 2 млн грн бюджетних коштів під час ремонту доріг

, опубліковано 17 листопада 2020 о 15:49

Податківці у ході аналітичного дослідження виявили схему заволодіння бюджетними коштами у розмірі 2,2 мільйона гривень посадовими особами одного з товариств з обмеженою відповідальністю Хмельницької області.

Протягом 2019-2020 років товариство брало участь у державних закупівлях, де замовником ремонту дорожнього покриття виступала низка комунальних підприємств. Згідно з договорами щодо виконання будівельно-ремонтних робіт товариство отримало на розрахунковий рахунок бюджетні кошти на загальну суму близько 20 мільйонів гривень.

У подальшому, як встановили фахівці підрозділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Хмельницькій області,  посадові особи товариства безпідставно перераховували бюджетні кошти на розрахункові рахунки приватних підприємців за товари, роботи (послуги), які фактично не поставлялись на адресу зазначеного суб‘єкта господарської діяльності.

Такі дії призвели до завищення загальної вартості виконаних будівельних робіт та привласнення несумлінними посадовцями бюджетних коштів у загальній сумі 2,2 мільйона гривень.

Матеріали за вказаним фактом, які були передані до правоохоронних органів, стали підставою для внесення відомостей до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ст.191 ч.3 КК України.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»