Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями викрито схему ухилення від оподаткування та виведення капіталу за межі України

, опубліковано 27 листопада 2020 о 11:07

Податківцями встановлено здійснення операцій суб’єктами господарювання з вивезення за межі митної території України (експорту) олії соняшникової нерафінованої та шроту негранульованого, загальною фактурною вартістю 595,7 млн грн. Експорт здійснювався  за контрактами, укладеними з нерезидентами, що зареєстровані на території Сполученого Королівства.

Відповідно до інформації, отриманої від уповноважених банків, кошти за експортовані товари (продукцію), згідно з укладеними контрактами у строки, визначені чинним законодавством, на рахунки суб’єктів господарювання не надходили. Податкові декларації з податку на прибуток підприємства за звітний (податковий) період 2019 рік до контролюючого органу не подавались.

Таким чином, дії службових осіб таких суб’єктів господарювання могли бути спрямованими на приховування дійсного власника товарів, вивезених за межі митної території України, а також умисного приховування доходу, отриманого від здійснення експортних операцій.

Матеріали дослідження, зібрані співробітниками підрозділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Кіровоградській області, передано до правоохоронних органів для прийняття рішення в порядку ст. 214 КПКУ.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»