Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями виявлено схему експорту сільськогосподарської продукції сумнівного походження

, опубліковано 01 грудня 2020 о 13:25

Податківцями під час аналізу діяльності суб’єктів господарювання, які займаються зовнішньоекономічної діяльністю, встановлено факти проведення сумнівних експортних операцій сільськогосподарських товарів невідомого походження на загальну суму понад 480 млн гривень.

Працівники підрозділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Дніпропетровській області з’ясували, що посадові особи низки пов’язаних підприємств використали злочинну схему з експорту сільськогосподарської продукції без підтвердження її реального придбання. Для цього до офіційних документів було внесено завідомо недостовірні відомості. До того ж зазначені особи протягом 2020 року не подавали податкової звітності до контролюючого органу.

Окрім цього, протягом 2019 року посадові особи здійснили документальне оформлення частини товару від низки підприємств з наявними ознаками «фіктивності», діяльність яких характеризується невідповідністю придбаного та реалізованого товару.

Матеріали аналітичного дослідження направлені до правоохоронних органів, за якими розпочато досудове розслідування у кримінальному проваджені, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України. Наразі триває слідство.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»