Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Дніпропетровщині оперативно зупинені штучні зобов’язання на суму понад 125 млн гривень

, опубліковано 10 грудня 2020 о 16:21

У ході моніторингу фінансово – господарських операцій по «гарячих слідах» зупинено розповсюдження обсягів ймовірно фіктивних  псевдобудівельно – монтажних послуг на суму 125,3 млн гривень.

Так, підприємство шляхом штучного маніпулювання показників податкової звітності безпідставно збільшило суму ліміту в СЕА ПДВ за рахунок реєстрації в ЄРПН розрахунків коригування за періоди 2018 – 2019 років. Підприємство зареєструвало в ЄРПН розрахунки коригування в бік зменшення податкових зобов’язань в адресу неплатників ПДВ з номенклатурою «будівельно – монтажні послуги», що призвело до безпідставного збільшення суми податкового ліміту в СЕА ПДВ.

 Головним управлінням ДПС у Дніпропетровській області оперативно включено підприємство до переліку ризикових платників, чим упереджено розповсюдження штучних зобов’язань на суму 125,3 млн гривень.

Головним управлінням ДПС у Дніпропетровській області оперативно здійснено низку невідкладних заходів:

-  суб’єкт господарювання включено до переліку ризикових платників;

-  повідомлено Головне управління Національної поліції у Дніпропетровській області з метою визначення причетних до протиправних дій осіб;

- повідомлено органи юстиції щодо вірогідного факту компрометації особистих електронних ключів.

Відповідні матеріали направлені до правоохоронних органів для розгляду питання стосовно відкриття кримінального провадження за статтями 364 та 366 КК України.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»