Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Викрито схему ухилення від оподаткування при переміщенні товарів на тимчасово окуповану територію Донецької області

, опубліковано 15 грудня 2020 о 11:43

Податківці спільно зі Службою безпеки України викрили схему фінансування терористичної організації так званої ДНР, службового підроблення, умисного ухилення від сплати податків та відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом.

Встановлено, що групою осіб  громадян України та Росії організовано незаконне переміщення товарно-матеріальних цінностей на тимчасово окуповану територію Донецької області на загальну суму понад 67 млн грн. 

При цьому вантажівки не прибували до пункту призначення, а вантаж, розвантажений в одній з областей Російської Федерації, поставлявся на тимчасово окуповану територію Донецької області.

При здійсненні вказаних операцій звітність до податкових органів не подавалась, належні до сплати в Державний бюджет України податки не декларувались та не сплачувались.

Такі дії мають ознаки злочинів, відповідальність за які передбачена статтями 212, 366, 258-5, 209 Кримінального кодексу України.

Матеріали, зібрані підрозділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Тернопільській області, передано до Служби безпеки України для прийняття рішення в порядку ст.214 КПК України.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»