Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями викрито обіг цінних паперів, дохід від яких не відображено в податковому обліку

, опубліковано 21 грудня 2020 о 12:09

Податківцями встановлено факт здійснення операцій з низьколіквідними цінними паперами, емітованих суб’єктами господарювання, по яким Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку прийняті рішення про заборону торгівлі цінними паперами.

Реалізація зазначених цінних паперів здійснювалась із значною націнкою, яка по окремим операціям перевищувала вартість придбання в 50 тис. разів.

Однак дохід, отриманий від проведення зазначених операцій суб’єктом господарювання, в податковому обліку не відображено. Як наслідок, зазначені дії призвели до ймовірних втрат бюджету у розмірі понад 28 млн гривень.

Також реалізація низьколіквідних цінних паперів по завищеним цінам надала змогу контрагентам-покупцям сформувати штучні витрати для мінімізації податкових зобов’язань та створила передумови отримання організаторами можливості легалізації надприбутків.

Матеріали аналітичного дослідження, зібрані підрозділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Дніпропетровській області, передані до правоохоронного органу, за результатом розгляду яких зареєстровано кримінальне провадження за ознаками складу злочину передбаченого ст. 212 КК України.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»