Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сума виторгів ТОП-5 лабораторій цього року збільшилась на 115 відсотків

, опубліковано 28 грудня 2020 о 14:33

Державна податкова служба України провела аналіз діяльності суб'єктів господарювання, що надають послуги лабораторій на території України, та зазначає про суттєве збільшення виторгів від наданих послуг та відповідно отриманого доходу.

Так, за 9 місяців 2020 року порівняно з аналогічним періодом минулого року сума виторгів ТОП-5 лабораторій збільшилась на 115 відс. (9 місяців 2019 року – 276 млн грн, 9 місяців 2020 року – 595 млн гривень), а середня сума одного чека становила 900 гривень.

Задекларовані доходи  збільшились на 10 відс. (9 місяців 2019 року –2 млрд грн, 9 місяців 2020 року – 2,3 млрд гривень).

Водночас окремі суб’єкти господарювання допустили зменшення сум задекларованих податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств.

У зв'язку із запровадженням на всій території України мораторію на проведення документальних та фактичних перевірок на період з 18 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, проведення фактичних перевірок лабораторій законодавчо обмежено.

Після закінчення терміну дії встановлених обмежень, ДПС будуть організовані контрольно-перевірочні заходи щодо суб’єктів господарювання, які допустили зменшення сум задекларованих податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»