Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями викрито махінації з цінними паперами

, опубліковано 30 грудня 2020 о 12:24

Податківцями виявлено операції з цінними паперами (векселями), які проводились для легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

При відпрацюванні операцій з цінними паперами встановлено, що службовою особою суб'єкта господарювання Вінницької області складено завідомо неправдиві офіційні документи на поставку вугілля кам'яного на адресу суб'єкта господарювання м. Києва на загальну суму понад 52 млн грн (без ПДВ). При цьому походження вугілля не було підтверджено.

Зазначені операції були спрямовані на легалізацію вугілля невідомого походження та створення «штучної» дебіторської заборгованості. Це стало підставою для видачі покупцем векселів, які в подальшому були реалізовані з дисконтом у 95 %.

Вчинені дії мають ознаки злочинів, за якими передбачена відповідальність за ст. 366, ст. 209 Кримінального Кодексу України.

Матеріали дослідження, зібрані відділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Вінницькій області, передано до прокуратури Вінницької області для прийняття рішення в порядку ст. 214 ККУ.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»