Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці викрили схему несплати 9,5 млн грн податків

, опубліковано 05 лютого 2021 о 14:17

Податківці спільно з працівниками оперативного управління ГУ ДФС у Тернопільській області  викрили факт умисного ухилення від сплати податків на суму 9,5 млн гривень.

Як з’ясували фахівці відділу боротьби з відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Тернопільській області, у схемі були задіяні службові особи низки підприємств, зареєстрованих на території Львівщини, Донеччини, Чернігівщини, Сумщини, Київщини, Запоріжжя та Тернопільщини. Мінімізатори здійснили оформлення безтоварних операцій з підприємствами реального сектору економіки.

За вказаним фактом слідчим управлінням ГУ ДФС у Тернопільській області прийнято рішення про внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей щодо вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України – діяння, що призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах.

Відповідальність за таке порушення – штраф від 15 до 25 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права  обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна

Слідчі дії тривають.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»