Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці виявили «відмивання» коштів на мільйони гривень

, опубліковано 11 лютого 2021 о 10:09

Закарпатські податківці провели аналітичне дослідження фінансово-господарської діяльності суб’єкта господарювання щодо наявності ознак правопорушень, пов’язаних з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, та/або інших правопорушень під час здійснення фінансово-господарських операцій у період 2019-2020 років.

Встановлено, що службові особи одного з товариств сфальсифікували офіційні документи, які б підтверджували реальність придбання від постачальників товарів (робіт, послуг) та у яких відсутнє придбання товарів (робіт, послуг) по ланцюгу постачання на загальну на суму 16,8 млн гривень. Внаслідок цього було безпідставно сформовано податковий кредит на  суму 2,8 млн гривень.

За матеріалами, зібраними працівниками Головного управління ДПС у Закарпатській області, відділом поліції Ужгородського районного управління поліції ГУНП в Закарпатської області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками ст. 358 КК України.

Наразі тривають слідчі дії в рамках даного кримінального провадження.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»