Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Через ігнорування вимог податкової служби будівельному підприємству донараховано понад 30 млн грн несплачених податків

, опубліковано 22 лютого 2021 о 10:33

Ігнорування законних вимог податкової служби посадовими особами одного з будівельних підприємств щодо надання у ході документальної перевірки первинних документів, які підтверджують його господарську діяльність, стало однією з підстав для  донарахування понад 30 мільйонів гривень податків та штрафних санкцій.

Для перевірки підприємство не надало жодних документальних доказів підтвердження витрат та використання у господарській діяльності придбаних товарів, робіт і послуг на загальну суму майже 100 мільйонів гривень, по яких платником був сформований податковий кредит.

Крім того, документи не були надані і під час процедури заперечення акту перевірки та етапу адміністративного оскарження на рівні ДПС. Водночас керівники підприємства вдалися до судових оскаржень дій податківців. Однак судом визнано правоту податківців.

Вирішуючи спір, судді дійшли до висновку, що документи, які надані позивачем під час розгляду справи, але при цьому не надавались контролюючому органу, не можуть братися до уваги судом в якості допустимих доказів в справі, оскільки не були покладені в основу оспорюваних податкових повідомлень-рішень.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»