Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Виявлено нелегальну діяльність виробника тютюнових виробів

, опубліковано 03 березня 2021 о 15:27

Для запобігання та виявлення порушень законодавства платниками податків, які здійснюють виробництво, зберігання та оптову торгівлю підакцизними товарами Державною податковою службою України постійно здійснюються контрольно-перевірочні заходи.

За результатами моніторингу інформації в соціальних мережах, який здійснювався протягом лютого 2021 року, встановлено можливі порушення щодо дотримання законодавства при виробництві та реалізації тютюнових виробів з використанням створених акаунтів у системі обміну повідомленнями типу мобільних додатків «Viber», «WhatsApp».

Так, суб’єктом господарювання у Запорізькій області здійснювалося виробництво та продаж тютюнових виробів без сплати акцизного податку, без наявності марок акцизного податку на тютюнових виробах та за відсутності відповідних ліцензій.

Для припинення незаконної діяльності ГУ ДПС у Запорізькій області спільно зі слідчим управлінням ГУ ДФС у Запорізькій області у дев’яти місцях провадження діяльності з виробництва та обігу підакцизних товарів вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 16,3 млн.грн, у т.ч. тютюнових сумішей 15,1 млн.грн.

По завершенню досудового розслідування та отримання матеріалів буде проведено перевірку платника податків з питань виробництва тютюнових виробів без дозвільних документів, а також зберігання тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка та в місцях не внесених до Єдиного реєстру.

Слід зазначити, що станом на 03.03.2021 суб’єкта господарювання, який здійснював нелегальне виробництво тютюнових виробів, переведено до легального сектору економіки (12.02.2021 року таким платником податків придбано ліцензію на виробництво тютюнових виробів).

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»