Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці викрили схему ухилення від сплати податків на суму понад 50 млн гривень

, опубліковано 11 березня 2021 о 10:54

 

Податківцями спільно з Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, викрито схему ухилення від сплати податків, функціонування якої можливо завдало збитків державі на суму понад 50 млн гривень.

Податківцями Одеської області встановлено, що упродовж 2019-2020 років посадові особи чотирьох одеських компаній – імпортерів відобразили у податковому обліку безтоварні операції з реалізації імпортних товарів на загальну суму 301,6 млн грн (у тому числі ПДВ на суму 50,2 млн гривень).

Зазначені компанії здійснювали реєстрацію податкових накладних для подальшого документального оформлення безтоварних операцій та формування податкового кредиту для підприємств реального сектору економіки України, що можливо призвело до ухилення від сплати податків.

Матеріали, зібрані підрозділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС в Одеській області, передані на адресу Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві для приєднання до кримінального провадження.  

  

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»