Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Кіровоградщині виявили факти торгівлі тютюновими виробами без марок акцизного збору

, опубліковано 23 березня 2021 о 11:02

Податківцями постійно вживаються заходи щодо припинення незаконної торгівлі підакцизними товарами. Так, при проведені доперевірочних заходів, було встановлено, що в магазинах, які розташовані в м. Кропивницькому, здійснюють господарську діяльність з реалізації тютюнових виробів (тютюнових сумішей для куріння кальяну) фізичні особи - підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування.

При цьому вони в порушення вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України не подавали до контролюючого органу заяви за формою 20-ОПП про наявні об’єкти оподаткування.

У ході перевірки при проведенні контрольно-розрахункових операцій з закупки сумішей з тютюну для паління «кальянового тютюна»  встановлено порушення  вищезазначеними суб’єктами господарювання п. 1 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями.

Також встановлено відсутність ліцензій на роздрібну торгівлю тютюновими виробами, що порушує вимоги ч. 20 ст. 15 Закону України ЗУ №481/95-ВР. Також при огляді тютюнових виробів встановлено відсутність на них марок акцизного податку встановленого зразка,  що порушує вимоги абз. 3, абз. 4 ст. 11 ЗУ №481/95-ВР, в частині реалізації та зберігання тютюнових виробів.

Також податківцями під час перевірок виявлено використання найманої праці суб’єктами господарювання без належного оформлення трудових відносин, про що в подальшому було повідомлено Головне управління Держпраці у Кіровоградській області. 

Немарковані тютюнові вироби – суміші для куріння кальяну вилучені працівниками оперативного управління ГУ ДФС у Кіровоградській області в кількості 2333 пачки тютюнових виробів.

За результатами перевірок до платників будуть застосовані штрафні (фінансові) санкції на загальну суму 210 тис. гривень.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»