Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС: за усіма фактами корупції приймаються рішення щодо доцільності перебування на посадах як самих фігурантів, так і їх керівників

, опубліковано 30 березня 2021 о 14:48

Одним із головних принципів роботи Державної податкової служби є нульова толерантність до корупції.

Вживається низка заходів, спрямованих на упередження проявів корупції та викриття недобросовісних працівників. На жаль, не зважаючи на посилену роботу в органах ДПС, фіксуються випадки протиправних дій з боку працівників податкової служби.

Так, протягом останнього місяця правоохоронцями були затримані під час отримання неправомірної вигоди кілька співробітників Головних управлінь ДПС у Волинській, Київській, Рівненській та Тернопільській областей.

Керівництво ДПС оперативно відреагувало на ці факти.

На сьогодні для з’ясування причин та умов, що призвели до вчинення корупційних правопорушень, за вказаними фактами в центральному апараті ДПС та її територіальних органах проводяться перевірки.

За їх результатами будуть прийняті рішення щодо доцільності перебування працівників – фігурантів справ та їх безпосередніх керівників на посадах в органах ДПС,  буде надано принципову оцінку діяльності керівників Головних управлінь територіальних органів ДПС.

Загалом лише за січень – лютий 2021 року уповноваженими підрозділами ДПС розглянуто 264 звернення громадян, юридичних та фізичних осіб щодо причетності працівників органів податкової служби до вчинення порушень вимог чинного законодавства, у тому числі антикорупційного. Проведено 161 перевірочний захід (перевірки, дисциплінарні провадження, службові розслідування). За їх результатами притягнуто до дисциплінарної відповідальності 23 співробітники. Також 33 матеріали направлено до спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції або відповідних правоохоронних органів для прийняття рішення щодо складання адміністративних матеріалів чи відкриття кримінальних проваджень.

Уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції та правоохоронними органами за результатами розгляду спеціально направлених матеріалів розпочато 3 кримінальних провадження.

Керівництво Державної податкової служби України і надалі безкомпромісно реагуватиме на подібні випадки для  очищення лав служби, запобігання, виявлення та припинення проявів корупції, поновлення законних прав та інтересів фізичних і юридичних осіб та усунення наслідків корупційних діянь.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»