Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями виявлено схему ухилення від сплати податків на загальну суму понад 8 млн грн

, опубліковано 01 квітня 2021 о 10:19

Податківцями за результатами опрацювання відомостей, наданих ГУ ДФС у Закарпатській області, проведено аналіз фінансово-господарської діяльності фізичної особи – платника податків, що пов’язана з будівництвом житлових будинків та продажем житлової і нежитлової нерухомості у період з 2014 – 2019 років. 

Як встановлено відділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Закарпатській області, фізична особа – платник податків здійснювала будівництво багатоквартирних житлових будинків та набувала квартири у свою власність після введення їх в експлуатацію.

Набуті у власність об’єкти нерухомого майна в подальшому реалізовувались. Будівництвом  житлової та не житлової нерухомості платник займався систематично протягом 2014 – 2019 років і не відображав даних доходів у податковій звітності.

Будучи зареєстрованим фізичною особою – підприємцем та перебуваючи на спрощеній системі оподаткування, обліку та звітності, після перевищення обсягу доходів максимальної суми, що дає йому можливість перебувати на цій системі оподаткування, він не перейшов на загальну систему оподаткування та не зареєструвався платником ПДВ. Це призвело до несплати ПДВ та податку на доходи фізичних осіб на загальну суму 8 млн грн.

Матеріали дослідження передано до правоохоронних органів для прийняття рішення про внесення відомостей до єдиного реєстру досудових розслідувань.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»