Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями викрито факт привласнення фізичною особою 18 млн гривень

, опубліковано 02 квітня 2021 о 10:22

Податківцями спільно з ГУ ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в рамках кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України, виявлено факти отримання фізичною особою на власні  платіжні картки понад 18 млн гривень. При цьому зазначена особа є одночасно пов’язаною особою сільгосппідприємства та підприємцем.

Як зʼясували працівники відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, фізичною особою було відкрито понад 20 банківських карткових рахунків для створення умов для ухилення від оподаткування сільгосппідприємству та безпосередньо собі як підприємцю, отримання на власні потреби коштів, що фактично можуть бути виручкою від реалізації сільгосппродукції, необлікованої в обліку сільгосппідприємства та підприємця.

У подальшому кошти обготівковувались через банкомати та касові відділення банківських установ, а також  використовувались на власні потреби шляхом розрахунку платіжними  картками в торгових мережах, готелях, ресторанах як на території України, так і за її межами.

Наслідком використання фізичною особою зазначеної схеми є заниження об’єкту оподаткування підконтрольним сільгосппідприємством та особисто як підприємцем, а також  несплата податків як фізичною особою.

Матеріали передані до ГУ ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі для залучення до кримінального провадження.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»