Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями упереджено незаконне відшкодування з державного бюджету 175 млн грн ПДВ

, опубліковано 13 квітня 2021 о 16:00

Податківцями у Миколаївській області спільно з правоохоронними органами під час реалізації комплексних заходів з протидії схемному ПДВ з’ясовано факт неправомірного заявлення сум цього податку до відшкодування з державного бюджету на 175 млн гривень.

Так, одним з платників податків систематично та у значних обсягах оформлювалися операції з придбання однієї з найбільш ризикових груп товарів - тютюнових виробів, які в ланцюгах постачання від виробників цієї продукції часто реалізуються за готівку без відображення в бухгалтерському і податковому обліку та використовуються як «джерело» схемного податкового кредиту для інших суб’єктів господарювання.

Подальшу реалізацію нібито придбаних сигарет, сигарил тощо платник не оформляв, натомість накопичену суму від’ємного значення з ПДВ вирішив заявити до бюджетного відшкодування.

Оглядом заявлених платником місць зберігання тютюнової продукції на суму понад 1 млрд гривень їх залишків не встановлено – відповідні приміщення взагалі не здатні вмістити такі обсяги товару.

За результатами документальної перевірки не допущено нанесення збитків державному бюджету на 175 млн гривень.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»