Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За результатами перевірки у суб’єкта господарювання вилучено 12,5 тонни необлікованого пального

, опубліковано 27 квітня 2021 о 11:42

Податківцями під час проведення фактичної перевірки спільно з працівниками ГУ ДФС у Черкаській області на автошляху Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя встановлено факт продажу пального без наявності ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі пальним.

Це є порушенням норм вимог Закону України від 19 грудня 1995 року № 481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального».

Також встановлено відсутність витратомірів-лічильників, рівнемірів-лічильників пального, чим порушено норми пп. 230.1.2 п. 230 Податкового кодексу України.

Крім того, виявлено необлікований у встановленому законодавством  порядку підакцизний товар (пальне), чим порушено норми Закону України
від 6 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

За результатами проведення фактичної перевірки до суб’єкта господарювання застосовано штрафні санкції на суму 609,0 тис. грн та вилучено 12,5 тонни необлікованого пального на загальну суму 281,8 тис. гривень.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»