Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці відстояли в судах правильність донарахування підприємству 31,3 млн грн

, опубліковано 10 червня 2021 о 09:30

Кіровоградським окружним адміністративним судом підтримано позицію ГУ ДПС у Кіровоградській області та зроблено висновок про неправомірне включення приватним малим підприємством «Фірма Віт» до складу податкового кредиту за липень 2020 року суми ПДВ, зазначеної в податкових накладних, які були зареєстровані в ЄРПН у серпні 2020 року.

Судом, з-поміж іншого, вказано на наявність у контролюючого органу повноважень під час проведення камеральної перевірки досліджувати на підставі податкової звітності з ПДВ за липень 2020 року та даних ЄРПН питання правильності формування платником податків податкового кредиту, своєчасності сплати суми податкового (грошового) зобов’язання з ПДВ.

Окрім цього, суд відхилив доводи позивача про порушення ГУ ДПС у Кіровоградській області порядку надсилання акту камеральної перевірки та прийняття відповідного податкового повідомлення-рішення. Суд резюмував, що в посадових осіб контролюючого органу відсутній обов`язок встановлювати особу, яка від імені платника податків отримала рекомендований лист, яким направлявся акт перевірки, чи перевіряти її повноваження.

Відтак, рішенням Кіровоградського окружного адміністративного суду від 19.04.2021 у справі № 340/5382/20 у задоволенні позовних вимог приватного малого підприємства «Фірма Віт» про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення відмовлено.

Таким чином, судом підтверджено правомірність винесеного ГУ ДПС у Кіровоградській області податкового повідомлення-рішення на загальну суму 31,3 млн гривень.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»