Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Викрито ухилення від сплати податків фізичною особою - підприємцем на загальну суму понад 65 млн гривень

, опубліковано 15 червня 2021 о 08:41

Підрозділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління ДПС у Харківській області спільно з ГУ ДФС у Харківській області викрито схему умисного ухилення від сплати податків при реалізації товарно-матеріальних цінностей за готівку, що призвело до втрат бюджету на суму понад 65 млн гривень.

Так, за результатами проведеного аналітичного дослідження встановлено, що фізичною особою - підприємцем отримано на власні рахунки кошти на загальну суму понад 186 млн грн без відображення у податковому обліку, за результатами чого не нараховано та не сплачено податків та зборів на загальну суму понад 65 млн грн. Проведені операції можуть бути пов’язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, та спрямовані на приховання незаконного походження доходів.

На теперішній час Харківською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно фізичної особи - підприємця за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

Для забезпечення відшкодування завданих державі збитків на майно фізичної особи - підприємця накладено арешт та прокурором заявлено цивільний позов.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX