Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Викрито факт нанесення збитків державному підприємству на 2,4 млн гривень

, опубліковано 17 червня 2021 о 09:40

Управлінням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління ДПС у Донецькій області встановлено факти нанесення збитків державному вугільному підприємству протягом 2020 року та І кварталу 2021 року на суму 2,4 млн гривень.

У ході аналітичного дослідження податківцями Донеччини було встановлено факт придбання державним вугільним підприємством устаткування, що використовується при здійсненні видобутку вугілля, за ціною, що більше в 360-500 разів ринкової.

Головним контрагентом постачальником, що має ознаки сумнівності, було придбано у низки контрагентів за ланцюгом постачання устаткування, яке мало імпортне походження. Кожним контрагентом - постачальником у ланцюзі постачання, окрім устаткування, придбавались товари широкого вжитку, які в подальшому не реалізовувались, а за рахунок яких здійснювалось збільшення ціни на устаткування. Таким чином, ціна устаткування збільшилась у декілька сотень разів, а сума нанесених збитків державному вугільному підприємству склала 2,4 млн гривень.

Матеріали долучено до кримінального провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі проводиться досудове розслідування слідчим управлінням ГУ Національної поліції у Донецькій області.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX