Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці при перевірках мережі АЗС виявили численні порушення законодавства

, опубліковано 09 липня 2021 о 13:40

Державна податкова служба з метою припинення незаконної діяльності у сфері торгівлі паливно-мастильними матеріалами та забезпечення прозорості ведення господарської діяльності на ринку пального і упередження ухилень від оподаткування, на постійній основі забезпечує контроль щодо суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю пальним.

За ініціативи ДПС територіальними підрозділами проведені фактичні перевірки АЗС одного з суб’єктів господарювання, що має АЗС на території переважної більшості областей.

У ході проведення 31 фактичної перевірки даної мережі АЗС встановлено численні порушення законодавства України, зокрема:

-  продаж необлікованого у встановленому законодавством порядку пального;

-  продаж пального, алкогольних напоїв та тютюнових виробів без зазначення у фіскальних чеках реєстраторів розрахункових операцій кодів товарних підкатегорій згідно з УКТ ЗЕД;

-  торгівля алкогольними напоями через магазини при АЗС у заборонений для цього час доби;

-  роздрібна торгівля тютюновими виробами (рідинами, що використовуються в електронних сигаретах) без наявності відповідної ліцензії на провадження господарської діяльності.

Очікувана сума застосованих штрафних (фінансових) санкцій, за матеріалами фактичних перевірок зазначеної мережі АЗС, становить близько 40,0 млн гривень.

З метою ефективного контролю за суб’єктами господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю пальним, та  забезпечення повноти надходжень акцизного податку до місцевих бюджетів пропонуємо у разі наявності інформації про встановлені випадки недотримання такими суб’єктами господарювання вимог чинного законодавства України, повідомляти про дані випадки Державну податкову службу України на електронну скриньку post@tax.gov.ua.

З метою всебічного та якісного розгляду звернень громадян, просимо в зверненнях за можливості зазначати: адресу АЗС, назву суб’єкта господарювання, вид придбаного пального з наданням підтверджуючих документів (за наявності) або будь яку іншу інформацію, яка може бути використана при проведенні контрольно-перевірочних заходів.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX