Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Упереджено протиправне відшкодування з бюджету 4,6 млн грн ПДВ

, опубліковано 19 липня 2021 о 11:06

Управлінням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Запорізькій області викрито масштабну схему легалізації коштів, учасниками якої є підприємства – експортери сільськогосподарської продукції та імпортери вживаного одягу.

Експортери сільгосппродукції здійснювали придбання товарів через низку посередників з ознаками фіктивності, які, в свою чергу, перераховували безготівкові кошти на адресу підприємства, що має податкову пільгу зі сплати ПДВ, у якості фінансової допомоги. У подальшому кошти переводились імпортерам вживаного одягу, який фактично реалізовувався за готівкові кошти. Таким чином, отримані готівкові кошти спрямовувались на закупівлю сільгосппродукції. Загальна сума операцій склала близько 30 млн гривень.

Таким чином, працівниками ГУ ДПС у Запорізькій області упереджено протиправне відшкодування з бюджету ПДВ на загальну суму 4,6 млн гривень. 

Наразі СУ ГУ ДФС у Запорізькій області здійснюються слідчі дії в рамках кримінального провадження за ч.1 ст.205-1, ч.2 ст.222, ч.2 ст.15, ч.4 ст.190 КК України.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX