Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Чернігівщині викрили схему ухилення від сплати ПДВ на суму понад 17 мільйонів гривень

, опубліковано 04 жовтня 2021 о 09:56

Податківці Чернігівщини в межах відпрацювання завдань Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України викрили суб’єкта господарювання, який протягом 2019-2020 років при обсягах продажу понад 450 млн грн не сплатив до бюджету жодної гривні податку на додану вартість. Це підприємство здійснює свою діяльність у сфері будівництва доріг державного та місцевого значення як на території Чернігівської області, так і інших областей.

Працівники Головного управління ДПС у Чернігівській області з’ясували, що підприємство сформувало податковий кредит з ПДВ за рахунок придбання бітуму, піску, щебеню невідомого походження більш як від 30 постачальників. Фактично ці контрагенти - постачальники, використовуючи так звані «скрутки ПДВ», умисно формували податкову вигоду для цього підприємства для уникнення оподаткування ПДВ. У підприємств-постачальників відсутні наймані працівники, виробничі ресурси, натомість вони фігурують у кримінальних провадженнях.

У результаті такої оборудки та схемного податкового кредиту підприємство ухилилось від сплати до бюджету податку на додану вартість на суму понад 17 мільйонів гривень.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX