Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники ДПС та Європейської Бізнес Асоціації обговорили питання податкового обліку нерезидентів, які здійснюють діяльність в Україні

, опубліковано 09 листопада 2021 о 16:50

ДПС продовжує політику відкритості та прозорості у своїй діяльності. У рамках Комунікаційної податкової платформи відбулася чергова зустріч фахівців податкової служби з представниками Європейської Бізнес Асоціації.

Учасники обговорили особливості реєстрації іноземних компаній, які мають або не мають свої постійні представництва в Україні, подання податкової звітності за кожний звітний період у 2021 році, питання проведення перевірок іноземних компаній.

Представники ЄБА, зокрема, цікавилися особливостями оподаткування податком на прибуток. Так, зазначалося, що відповідно до Податкового кодексу України суми прибутків нерезидентів, які провадять свою діяльність на території України через постійне представництво, оподатковуються в загальному порядку. При цьому таке постійне представництво прирівнюється з метою оподаткування до платника податку, який провадить свою діяльність незалежно від такого нерезидента.

Під час зустрічі також розглядалися нововведення, запроваджені Законом України 466-IX від 16.01.2020 щодо переліку платників податку на прибуток-нерезидентів.

Нагадаємо, що у рамках Комунікаційної податкової платформи систематично відбуваються зустрічі з представниками бізнесу та громадськості. Такий формат взаємодії дозволяє визначати системні проблемні питання та оперативно їх вирішувати.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX