Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Суд підтвердив правомірність донарахування товариству 54,6 млн гривень

, опубліковано 22 листопада 2021 о 15:34

Судом підтверджено правомірність винесеного ГУ ДПС у м. Києві податкового повідомлення-рішення на загальну суму 54,6 мільйона гривень.

Колегією суддів Шостого апеляційного адміністративного суду підтримано позицію ГУ ДПС у м. Києві та зроблено висновок про те, що невиконані внаслідок ліквідації платника зобов`язання мають відноситись до його доходу з відповідним оподаткуванням, адже вказане призводить до зростання капіталу товариства.

Суд апеляційної інстанції не підтримав посилання ТОВ «Ранфорт ЛТД» на постанову Київського апеляційного господарського суду від 27.07.2016 року по справі № 910/31390/15, оскільки позовна давність сплинула і про це зроблено заяву контролюючим органом, а рішення Господарського суду міста Києва від 05.09.2017 року про стягнення з платника заборгованості по кредиту прийнято хронологічно пізніше ніж рішення суду апеляційної інстанції, а тому платник був зобов`язаний виконати рішення Господарського суду міста Києва від 05.09.2017  року, у тому числі і шляхом внесення певних даних до бухгалтерського обліку шляхом зміни загальної суми доходу підприємства.

Шостий апеляційний суд резюмує, що обставини, викладені в апеляційній скарзі є необґрунтованими та не є підставами для скасування рішення суду першої інстанції.

Таким чином, постановою Шостого апеляційного адміністративного суду апеляційну скаргу ТОВ «Ранфорт ЛТД» залишено без задоволення, рішення суду першої інстанції про часткове задоволення позовних вимог про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень залишено без змін.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX