Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Викрито схему ухилення від сплати податків шляхом формування фіктивного податкового кредиту

, опубліковано 21 січня 2022 о 09:08

Співробітниками боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Вінницькій області викрито схему формування суб’єктом господарювання фіктивного податкового кредиту для підприємств реального сектору економіки з метою мінімізації сплати останніми ПДВ до бюджету.

Встановлено, що суб’єкт господарювання з метою прикриття незаконної діяльності та уникнення блокування податкових накладних в ЄРПН, декларував в податковій звітності наявність виробничих потужностей та трудових ресурсів, необхідних для здійснення задекларованого виду діяльності.

Задокументовано, що орендодавці виробничих ресурсів з моменту реєстрації податкову звітність не подавали, мають ознаки фіктивності.  

Загальний обсяг нібито проведених операцій постачання ТМЦ в адресу контрагентів-покупців склав понад 120 млн грн. Збитки державі (бюджету) у вигляді заниження сплати податку на додану вартість контрагентами - покупцями склали понад 20 млн грн.

Матеріали досліджуються правоохоронним органом для приєднання у межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 205-1 Кримінального кодексу України.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX