Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці викрили факт реалізації тютюнових виробів без марок акцизного податку та застосування РРО

, опубліковано 11 лютого 2022 о 13:11

Реалізацію тютюнових виробів (Вейпів) з візуальними ознаками фальсифікованої продукції виявили під час обстеження податківці Дніпропетровщини на 6 господарських об’єктах.

Відповідно до наявних баз даних ДПС на вказаних господарських об’єктах здійснювали діяльність платники єдиного податку без використання РРО/ПРРО, а також без отримання відповідних ліцензій.

У рамках протидії ринку нелегального обігу тютюнових виробів, контрафактної, фальсифікованої підакцизної продукції організовано та проведено 6 фактичних перевірок із залученням підрозділів Національної поліції.

Завдяки вжитим заходам у діяльності всіх господарських об’єктів встановлено значні порушення, зокрема:

продаж тютюнових виробів без проведення розрахунків через реєстратори розрахункових операцій та без придбання відповідних ліцензій;

реалізація електронних сигарет та рідин, що використовуються в електронних сигаретах без марок акцизного податку;

використання працівників без офіційного працевлаштування.

За результатами фактичних перевірок за порушення норм Законів України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування РРО в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» будуть застосовані штрафні (фінансові) санкції  у розмірі близько 3,5 млн гривень.  

Інформацію щодо використання двох найманих працівників без належного оформлення передано до Державної служби з питань праці.

Крім того, ініційовано вилучення тютюнових виробів з ознаками фальсифікованої продукції на загальну суму близько 900 тис. гривень.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX