Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Державна податкова служба України звертається до ФОП – платників єдиного податку!

опубліковано 03 березня 2022 о 13:52

Наголошуємо, що в умовах запровадження воєнного стану в Україні до платників податків, у тому числі ФОП, не застосовуються штрафні санкції за відсутність можливості своєчасно сплатити податки та збори до бюджету.

Шановні підприємці - платники єдиного податку першої та другої груп, враховуючи настання форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили), просимо за можливості виконувати свій податковий обов’язок та сплачувати єдиний податок.

Додатково нагадуємо, що у  2022 році фізичні особи – платники єдиного податку першої – другої груп  мають сплачувати фіксовану суму єдиного податку щомісячно. Протягом року  фіксовані ставки єдиного податку залишаються незмінними. Підприємцям першої  – другої груп сплачувати єдиний податок треба також за місяці, в яких доход не отримувався.

Ставка для першої групи – до 10% від прожиткового мінімуму, встановленого на початок року, у 2022 році це ­­– 2481 грн (248,1 грн на місяць). Ставка єдиного податку  для другої групи – до 20% від мінімальної зарплати, яка на початок 2022 року становила 6500 грн (єдиний податок за місяць – 1300 грн на місяць).                 

Крім того, інформуємо, що платники першої та другої груп відповідно до законодавства можуть здійснити сплату єдиного податку  авансовим внеском за весь податковий (звітний) період, але не більш як до кінця поточного звітного року.  Сплату податків підприємці можуть здійснити як в готівковій, так і безготівковій формах. На сьогодні, зважаючи на форс-мажорні обставини, сплату можна здійснити платіжними картами за допомогою онлайн-банкінгу.