Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тетяна Кірієнко та Едіта Янушієне обговорили питання співпраці ДПС та Податкової інспекції Литви

опубліковано 20 травня 2022 о 11:55

Державна податкова служба України зацікавлена у продовженні активної взаємодії з Державною податковою інспекцією при Міністерстві фінансів Литовської Республіки. Про це заявила в. о. Голови ДПС Тетяна Кірієнко під час зустрічі з Головою ДПІ при Міністерстві фінансів Литовської Республіки Едітою Янушієне за участі представників проєкту «Підтримка управління державними фінансами в Україні» (EU4PFM).

«Ми вдячні нашим литовським колегам за підтримку, яка надається в цей непростий для нашої країни час. Державна податкова служба продовжує активно працювати, адже у воєнний час не можемо собі дозволити зупинитися. Незважаючи на всі події ми з перших днів відновили роботу Податкової служби і продовжуємо активно рухатися до тих цілей, які визначені перед нами Урядом та суспільством», – зазначила Тетяна Кірієнко.

За її словами, Податкова служба цінує підтримку міжнародних партнерів, їх досвід та готовність до співпраці. Так, Україна очікує на отримання найближчим часом статусу кандидата на членство в Європейському Союзі. А це, у свою чергу, вимагатиме швидких кроків у приведенні законодавства України відповідність до законодавства ЄС, а також запровадження політичних, соціальних, економічних, судових та адміністративних реформ.

«Литва як країна, яка пройшла такий шлях, має великий досвід приведення національного податкового законодавства Литви у відповідність до законодавства ЄС, і тому нам буде цікавим та корисним досвід наших литовських колег», – підкреслила Тетяна Кірієнко.

У свою чергу Едіта Янушієне запевнила у готовності до співпраці з Податковою службою України та наданні консультативної підтримки з питань податкової сфери.

Так, сторони домовилися про можливість проведення навчальних семінарів за участі представників Податкової інспекції та Міністерства фінансів Литовської Республіки для обміну інформацією та досвідом.