Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тетяна Кірієнко та Джером Фурнель обговорили напрями співпраці у податковій сфері

, опубліковано 07 липня 2022 о 16:52

В. о. Голови ДПС Тетяна Кірієнко та Генеральний директор Головного управління державних фінансів Франції Джером Фурнель обговорили напрями співпраці та обміну досвідом у податковій сфері.

Як відзначила Тетяна Кірієнко, Україну як кандидата на членство в ЄС очікує важлива робота щодо імплементації стандартів ЄС в українське законодавство. Тому досвід та консультаційна підтримка французьких колег будуть надзвичайно корисними для українських податківців у межах проведення податкових реформ.

«Головним завданням для нас на сьогодні залишається підтримка бізнесу поряд із забезпеченням критично важливого для країни наповнення бюджету. Тому наші зусилля спрямовані на підтримку необхідного балансу. Водночас ми продовжуємо впровадження реформ, які дозволять  зміцнити роботу податкової служби, і за цим напрямом дуже важливе сприяння наших міжнародних партнерів», – зазначила Тетяна Кірієнко.

У свою чергу Джером Фурнель розповів про законодавчі норми, які діють в ЄС, поділився досвідом щодо функціонування системи оподаткування у Франції, зокрема, сплати податку на додану вартість та акцизного податку, максимальної цифровізації послуг, принципів забезпечення довірливих відносин із платниками податків тощо.

Враховуючи важливість практичного досвіду для ефективного впровадження змін сторони домовилися про подальшу співпрацю в різних сегментах адміністрування податків.