Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За результатами фактичних перевірок зростають надходження до місцевих бюджетів

, опубліковано 19 серпня 2022 о 10:45

Державна податкова служба України запровадила виключно ризикоорієнтовані механізми організації та проведення фактичних перевірок.

Так, для актуального розподілу між територіальними громадами акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах територіальними підрозділами податкового аудиту зосереджено контрольно-перевірочну роботу на суб’єктах господарювання, які отримали ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами і при цьому декларують незначні обсяги проведених розрахункових операцій через РРО.

Як наслідок послідовної роботи кількість територіальних громад та населених пунктів, які отримують надходження сум акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів до відповідних бюджетів, у травні – липні 2022 року зросла з 6,9 тис. до 7,9 тисячі.    

Крім того, обсяги реалізованих тютюнових виробів з урахуванням даних РРО в цілому по Україні у травні – липні 2022 року зросла майже удвічі з 3,6 млрд грн до 6,7 млрд гривень.