Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся спільний вебінар ДПС та АППУ для платників податків

, опубліковано 09 грудня 2022 о 17:24

Про особливості оподаткування в період дії воєнного стану говорили сьогодні учасники вебінару, організованого ДПС спільно з Асоціацією платників податків України.

Представники ДПС роз’яснили актуальні питання оподаткування, з якими до податківців найчастіше зверталися платники податків. Так, було поінформовано про внесені зміни до декларації з податку на прибуток,  особливості її заповнення, зокрема, надано практичні поради щодо заповнення окремих її додатків, відображення контрольованих операцій у декларації, нарахування штрафів за її неподання.

Важливими темами також були оподаткування благодійної діяльності, сплата податку на репатріацію, особливості звітування у разі переходу на спрощену систему оподаткування, сплата акцизного податку в умовах воєнного стану, зокрема, зміни щодо оподаткування пального акцизним податком та у формі декларації з цього податку.

Під час заходу представники АППУ відзначили ефективність комунікації з ДПС щодо розгляду актуальних питань бізнесу, подякувавши, зокрема, керівництву служби за партнерство та підтримку. ДПС і надалі буде активним учасником подібних розʼяснювальних заходів для представників бізнесу та громадських організацій, які дозволяють поінформувати про основні законодавчі новації та надати відповіді на актуальні питання адміністрування податків.