Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За результатами перевірки однієї з мереж магазинів виявлено порушення на суму понад 93 млн гривень

, опубліковано 15 лютого 2023 о 16:50

Державна податкова служба на постійній основі здійснює контроль за дотриманням податкового законодавства та іншого законодавства України суб’єктами господарювання, які здійснюють розрахункові операції у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Так, ДПС встановлено, що один з платників податків, який має мережу магазинів з реалізації електронної цифрової техніки (мобільних телефонів та аксесуарів до них), які відносяться до технічно складних побутових товарів, а також надає комплексні послуги населенню для якісного спілкування засобами зв’язку від провідних мобільних операторів, значний період часу не звітує до ДПС про виторги, проведені через реєстратори розрахункових операцій/програмні РРО.

За ініціативи ДПС працівниками територіальних підрозділів податкового аудиту у січні – лютому 2023 року організовано та проведено 56 фактичних перевірок мережі магазинів, які здійснюють діяльність на території 17 областей України та у м. Києві.   

Так, у ході проведення фактичних перевірок вказаної мережі магазинів податківцями виявлено та задокументовано порушення законодавства в частині порядку здійснення платником податків розрахункових операцій на загальну суму понад 93 млн гривень.

За результатами здійснених контрольно-перевірочних заходів, а також завдяки дієвому контролю та злагодженій роботі податкового аудиту платник податків знову декларує виторги, які безпосередньо впливають на обсяги отриманих ним доходів, а відтак на декларування та сплату ним податків.