Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС співпрацює з програмою «U-LEAD з Європою»

, опубліковано 14 вересня 2023 о 11:33

Потенціал місцевих податків і зборів: трансформація ролі центральних і місцевих органів влади в податковому адмініструванні – тема панельної дискусії, в якій взяли участь фахівці ДПС.

До заходу, організованого програмою «U-LEAD з Європою», також долучились представники Міністерства фінансів України, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, асоціацій місцевого самоврядування.

Під час дискусії обговорювались можливості здійснення спільних дій щодо удосконалення адміністрування місцевих податків та внесення необхідних змін до законодавства. Ця тема особливо важлива в контексті продовження реформ децентралізації на шляху вступу України до ЄС.

Органи місцевого самоврядування безпосередньо зацікавлені у збільшенні надходжень коштів до місцевих бюджетів. І представники ДПС підтвердили готовність до участі в обговоренні пропозицій законодавчих змін для відпрацювання алгоритму механізму адміністрування податку на майно, який дасть найбільший ефект для забезпечення  надходжень до місцевої казни.