Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулось засідання експертних груп ДПС та Ради бізнес-омбудсмена

, опубліковано 31 жовтня 2023 о 15:11

ДПС та Рада бізнес-омбудсмена продовжують роботу над розглядом звернень платників, які надходять на адресу РБО. Під час чергового засідання експертних груп за участі в. о. заступника Голови ДПС Євгенія Сокура та бізнес-омбудсмена Романа Ващука було опрацьовано низку запитань платників щодо оподаткування підприємств.

За словами Євгенія Сокура, для ДПС дуже важливою є підтримка конструктивного діалогу з бізнес-спільнотою для пошуку системних рішень, які знімають проблемні питання платників податків.

Представники ДПС, зокрема, прокоментували питання адміністрування податку на додану вартість, реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування. Також були надані розʼяснення та коментарі по зверненням платників, які стосувалися виконання ДПС судових рішень. 

Бізнес-омбудсмен Роман Ващук підкреслив ефективність співпраці РБО та ДПС, а також відзначив покращення виконання ДПС судових рішень та якісний юридичний супровід процесів.

Системна робота спільних експертних груп ДПС та РБО демонструє позитивну динаміку вирішення проблемних питань платників податків.