Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники ДПС вивчали досвід литовських колег

, опубліковано 21 травня 2024 о 15:10

У межах проєкту «Програма з управління державними фінансами в Україні» (EU4PFM) представники ДПС взяли участь у навчальних заходах щодо адміністрування податкового боргу, управління операційними ризиками та ІТ-рішень, які відбулись у м. Вільнюс (Литовська Республіка).

Учасники розглянули національне законодавство Литовської Республіки, стратегії, запроваджені ІТ-рішення, бізнес-процеси щодо найбільш ефективних рішень, прийнятих литовськими колегами у сферах адміністрування податкового боргу, управління ризиками, проведення податкових перевірок.

Представники ДПС, зокрема, отримали корисну інформацію про інструменти та підходи до запровадження податкового комплаєнсу, управління ризиками й практику запровадження електронного аудиту на основі стандартного аудиторського файлу (SAF-T).

Участь у таких заходах дозволяє ДПС знаходити нові можливості та удосконалювати практику діяльності щодо стягнення податкового боргу, управління ризиками, проведення податкових перевірок та реалізації електронного аудиту (е-аудиту).