Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС підтримує конструктивний діалог з платниками податків для вирішення проблематики розгляду податкових спорів

, опубліковано 05 липня 2024 о 17:15

Окремі питання правозастосування у податкових спорах – такою стала тема дискусійної панелі, організованої  Комітетом Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, у роботі якої взяли участь представники Державної податкової служби України.

Під час професійної дискусії розглядалися проблематика застосування правових норм в податкових відносинах та шляхи вирішення спірних питань з урахуванням інтересів держави і суспільства.

«Формат, у якому проходить зустріч, підтверджує наше переконання, що лише спільні зусилля платників податків і органів влади здатні забезпечити фінансову стабільність та сприяти збільшенню надходжень до бюджету, що вкрай важливо для функціонування нашої держави. І від справедливих рішень у податкових спорах залежить як захист інтересів держави так і захист прав платників податків», – зазначила очільниця ДПС Тетяна Кірієнко.

Вона підкреслила, що ДПС завжди готова до відкритого  конструктивного діалогу з усіх аспектів своєї діяльності для покращення роботи з адміністрування податків, зокрема, вирішення податкових спорів.

Учасники заходу, серед іншого, обговорили особливості судового розгляду спорів щодо оскарження податкових повідомлень-рішень, реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування.