Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Завершилася робота місії FAD МВФ з реформування податкового адміністрування

, опубліковано 14 жовтня 2024 о 13:27

Завершилася робота місії FAD Міжнародного валютного фонду з реформування податкового адміністрування, участь в якій брали представники Міністерства фінансів України та Державної податкової служби. У межах місії представники ДПС представили огляд останніх подій щодо реалізації Національної стратегії доходів до 2030 року.

«Ми дякуємо нашим партнерам за консультативну підтримку. Надані рекомендації стали суттєвою підтримкою на шляху ефективного виконання заходів реформування, впровадження сучасних стандартів у роботі Служби», – зазначила в. о. Голови ДПС Тетяна Кірієнко.

Експерти МВФ відзначили значний прогрес в управлінні реформою, впровадженні кращих міжнародних практик, зокрема щодо започаткування проєкту «Реформування Державної податкової служби України протягом 2024 – 2030 років».

Також позитивно оцінили роботу нещодавно створеного  Керівного комітету Проєкту, який забезпечує оперативне реагування на виклики, що виникають під час його реалізації.

Крім того, були обговорені досягнення у напрямі реформування податкового аудиту. Увага ДПС та експертів була зосереджена на питаннях впровадження електронного аудиту. За підсумками зустрічей були окреслені подальші етапи та плани щодо впровадження та реалізації електронного аудиту, розробки всеосяжної системи вимірювання для аудиту та ефективного використання підходів CRM.

Обговорили учасники і стан впровадження в ДПС управління податковими ризиками. Зазначалося, що ДПС вже затверджено методологічні документи, інформаційне супроводження.