Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Дніпропетровщині на користь податківців вирішено понад 62 відсотки справ

, опубліковано 22 листопада 2019 о 18:15

З початку року судовими інстанціями розглянуто 981 справу на суму 3,4 млрд грн, з них 609 справ на суму 2,3 млрд грн прийнято на користь податкової служби Дніпропетровської області. Це понад 62 відсотки від кількості розглянутих справ та майже 68 відсотків від суми.

Із загальної кількості розглянутих з початку року адміністративних справ за позовами платників податків до Головного управління ДПС у Дніпропетровській області більшу частину складають справи про визнання недійсними/нечинними податкових повідомлень – рішень. Таких справ розглянуто 611 на суму 2,6 млрд грн, з яких вирішено на користь органу ДПС області 352 на суму 1,5 млрд гривень.

«Такі результати свідчать про якісну аргументацію та доказову базу, на якій ґрунтуються позовні вимоги від податкової служби області. Основними факторами задоволення переважної кількості розглянутих справ у судах на користь органів ДПС області є існуюча практика досудового вирішення спорів із платниками», - підкреслив начальник управління правового забезпечення ГУ ДПС у Дніпропетровській області Олег Басан.